Byta bostad

Byta bostad

Denna lilla guide kring bostadsbyte kan ge dig lite insikt i vad du behöver fundera över när du väl tänker byta bostad.
Hur som så riktar sig denna guide till dig som innehar ett förstahandskontrakt och vill byta till ett annat förstahandskontrakt.

Att byta bostad kan vara riktigt enkelt men samtidigt svårt beroende på hur du själv anser att du bor idag och varför du vill byta.
Det är väldigt enkelt att byta 2 parts byte där du byter lägenhet med den som tar din lägenhet. Sen finns det fler varianter så som 3 partsbyten och den cykeln kan byggas på hur lång som helst egentligen.
Men det är inget vi skall gå in på här hur olika byten kan se ut, inte just nu i alla fall.

Innan du byter bostad

Innan du på börjar letande efter en annan bostad bör du fundera på varför och vart.
Att byta bostad är precis som att flytta fast du byter med nån annan till deras bostad och dom tar din.
Du bör fundera på vart du vill bo och hur du vill bo. Sen behöver du även tänka lite på vilka krav du kan tänkas skippa osv för det kan vara lite svårt att få allt på listan att stämma överens med den person du ska byta med.

[adsense_inserter id=”%postid%”]

Förberedelser för bostadsbyte

Börja alltid med att städa och plocka undan sådant som ”allmänheten” inte behöver se.
Efter det bör du ta några snygga bilder på lägenheten och skriva ihop en annons som berättar det mesta om din lägenhet så som storlek, antal rum sen är det jätte bra om du beskriver området i sig där lägenheten ligger. Det är extra viktigt om du tänkt byta med nån som kanske inte vet nåt om det området.
Blir det tex ett tre partsbyte så kan det vara så att det kommer nån från en annan stad som ska ha din lägenhet och då är det extra viktigt att berätta så mycket som möjligt.
Om du har möjlighet så plocka fram planlösning för lägenheten, annars kan du försöka rita planlösningen antingen på datan i nåt ritprogram alternativt penna och linjal.
Blir det så att du ska rita planlösningen på lägenheten så lägg tid på det så att man kan se hur lägenheten ser ut.

När du ska beskriva lägenheten så använd ett språk som folk förstår. Du behöver inte skriva som mäklarna gör men skriv heller inte med massa slang och ord så som tex skitfräscht kök det låter inget bra. Beskriv lägenheten så mycket som möjligt, gå gärna rum för rum och skriv ned så du får med allt.

Annonsera ditt bostadsbyte

Det finns en uppsjö med sajter som låter dig annonsera hos dem att du vill byta lägenhet.
Bland annat björns bostadsbytare med flera.
Vi har skapat en länklista som du kan se här på sidan vart du kan annonsera ditt bostadsbyte.
Baserat på att många byten av bostäder inte går igenom av diverse anledningar så är det bäst att leta efter sådana annonssidor som inte kostar pengar att annonsera på.

På fyllning på denna artikel kommer.

Print Friendly, PDF & Email